In ultima perioada m-au intrebat mai multi prieteni, de ce imi place mie la F64?

E destul de simplu: pentru ca in cel mai mare magazin specializat foto-video din Romania te simti muuuult peste orice alt magazin similar. Un avantaj major il constituie stocul urias de produse foto si faptul ca poti testa absolut orice produs la fata locului. Specificatiile tehnice le putem studia pe Internet, dar senzatia de a tine un obiectiv in mana, usurinta in folosire, calitatea plasticului sau diversi alti parametri (gen zgomotul la focalizare, usurinta cu care se invarte inelul de zoom sau cel de focus) sunt foarte greu de aflat doar citind niste cifre de multe ori seci. De altfel, din loc in loc in magazin sunt afisate indemnuri de a testa efectiv orice produs din magazin, atat in interiorul magazinului cat si in exterior.

Imi mai face placere si faptul ca la fiecare departament gasesc angajati care isi cunosc marfa, sunt tineri, veseli si totodata pasionati de fotografie.

Sa discutam si practica acum, weekend-ul trecut am fost la F64 sa testez 3 obiective:

Am folosit una dintre mesele de decor amplasate in magazin, continand machete auto aflate pe un circuit automobilistic, dungi albe, dungi rosii, texte pe masina, texte printate pe hartie obisnuita, pe scurt tot ce trebuie pentru a testa calitatea unui obiectiv. Pe parcursul unei ore, am facut in jur de 100 de fotografii, la diferite distante focale si diafragme. In toata aceasta perioada am avut toate obiectivele cerute la dispozitie, fara a fi stresat in absolut nici-un fel sa termin treaba mai repede.

Am fost lasat sa fac ce doresc, cu ce doresc, cat timp doresc. Am folosit pentru teste atat obiectivele F64, cat si 2 obiective proprii (le-am adus pentru a avea fotografii de referinta si cu obiectivele bine cunoscute). Mi-au fost puse la dispozitie un cuier pentru haine si o masuta pentru a imi amplasa geanta foto.

Nici un moment nu am simtit nici o presiune de a lua pe loc o decizie, sau de a fi fortata cumpararea. De altfel, il anuntasem de la inceput pe asistent ca doresc strict sa fac fotografii pentru a le analiza in liniste acasa.

La finalul testului de obiective, am dat o fuga si pana la raionul dedicat filtrelor pentru a afla mai multe despre filtrele Cokin. Instructiv, multumesc din nou.

In concluzie, va invit sa testati orice produs foto la F64 šŸ™‚

PS Daca va intrebati de ierarhie la obiective, Tamron-ul l-am scos repede din ecuatie datorita calitatii constructiei si a zgomotului la focalizare (m-a impresionat in schimb sistemul de stabilizare). Sigma 17-50 f/2.8 a iesit la mica distanta peste Sigma 17-70 f/2.8-4 (si amandoua sensibil peste Tamron).