Asa arata subiectul multor mesaje primite recent. In ultima perioada mesajele de tip phishing primite de mine (din ce in ce mai multe) au ca tinta favorita Raiffeisen Bank. Va reproduc in cele ce urmeaza un asemenea mesaj:

Stimate client Raiffeisen Bank,

La data de 17 februarie 2009 contul dumneavoastra Raiffeisen Internet Banking a fost blocat din pricina introducerii gresite a numarului de card de la un IP necunoscut.
V-a aducem la cunostinta ca in eventualitatea in care contul dumneavoastra nu va fi reactivat pana la data de 20 februarie 2009, acesta va fi sters din baza noastra de date, iar sumele inscrise nu vor mai putea fi extrase sau restuite.

Daca doriti sa beneficiati in continuare de serviciile Raiffeisen Bank, va rugam urmati pasii de reactivare facand click pe :

https://www.raiffeisenonline.ro/eBanking/reActiv/login

Va multumim pentru intelegere.
©Raiffeisen Bank 2009
Reusim impreuna !

Bineinteles ca linkul nu este catre o pagina a Raiffeisen Bank, ci catre un cu totul alt site (nu l-am trecut aici din motive de securitate). Am remarcat si faptul ca nici macar adresa de la raiffeisenonline.ro nu exista.

Evident ca mesajul de mai sus este unul fals, care nu provine de la Raiffeisen Bank, ci de la un infractor care are drept scop aflarea unor date confidentiale.

Clientilor Raiffeisen Bank le recomand si citirea sfaturilor referitoare la securitate prezentate de banca lor: http://www.raiffeisenonline.ro/securitate-pj.htm.